De Voordelen

Beter Veilen is het eerste echt onafhankelijke veilinghuis waar je als particulier vrijwillig een huis kunt kopen of verkopen. Beter Veilen biedt de snelheid en de mogelijkheden van een gewone veiling gecombineerd met de voordelen en voorwaarden van een normale verkoop. Zoals vier weken financieringvoorbehoud en drie dagen bedenktijd. Dit alles in het leukste veilinghuis in hartje Amsterdam. Dat maakt Beter Veilen uniek. Dus, staat uw huis al maanden te koop, en niemand hapt toe? U kunt Beter Veilen!

 

Ga zelf na waarom u Beter kunt Veilen.


De 10 voordelen van Beter Veilen voor de koper

 1. U hebt maximaal vier weken financieringsvoorbehoud en 3 dagen bedenktijd.
 2. Alle aanvullende details over het pand zijn voor de veiling beschikbaar (denk aan erfpacht, VVE etc)
 3. U kunt het huis zelf bezichtigen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar voor een te veilen pand is het echt bijzonder. (bij executieveilingen werken de bewoners zelden mee aan bezichtigingen).
 4. U kunt tegen een gereduceerd tarief een bouwkundig rapport laten maken. Dit rapport geeft u zekerheid over de staat waarin de woning zich op het moment van onderzoek bevindt.
 5. Het systeem is zo veilig dat u de veiling zelf kunt doen. Maar u bent ook welkom om met uw makelaar samen te komen. Het is zelfs mogelijk om, middels een acte van command, uw makelaar voor u te laten bieden.
 6. Al uw concurrenten staan bij elkaar. Dus overbieden is niet meer nodig om ze uit te schakelen.
 7. Beter Veilen veilt per opbod. Een overzichtelijk en helder systeem
 8. Op de veiling is een notaris aanwezig. Deze houdt overzicht op een eerlijk verloop.
 9. Door het veilen per opbod betaalt u altijd een eerlijke prijs voor uw droomhuis. Want, als iedereen vindt dat het maximum bereikt is, stopt het bieden.
 10. Bij Beter Veilen lopen altijd voldoende specialisten rond die uw vragen kunnen beantwoorden.
 11. Koopt u niets, dan betaalt u ook niets.

De 10 voordelen van Beter Veilen voor de verkoper

 1. U hebt snel zekerheid.
 2. Alle gegadigden zijn in 1 keer onder 1 dak bij elkaar. Laat ze maar tegen elkaar opbieden
 3. U krijgt van Beter Veilen alle middelen om uw huis zelf goed in de schijnwerpers te zetten. Zoals raamborden en tips van een makelaar en een interieurstyliste om uw huis er aantrekkelijk uit te laten zien. Beter Veilen zorgt voor goede foto’s en een commerciële omschrijving van uw huis.
 4. U woning wordt meegenomen in het publiciteitsplan van de veiling. Dit doen wij door middel van advertenties in bijvoorbeeld het Parool en in woongerelateerde media - en door middel van gerichte Direct Mail acties naar makelaars en woningzoekenden. Dit kost niets extra.
 5. Recente studie heeft uitgewezen dat het vrijwillig veilen van woningen een prijs opdrijvend effect  heeft. En mocht u toch niet tevreden zijn met de prijs, dan hebt u het recht om de verkoop niet te gunnen. Zonder dat u extra kosten moet betalen.
 6. Uw huis wordt vermeld op Funda.
 7. Beter Veilen is veilig genoeg om helemaal zelf te doen. Een makelaar kan u wel goed begeleiden in het hele traject. Een aantal aangesloten makelaars bieden het Beter Veilen pakket aan. Desgewenst staan ze u bij tijdens de open dagen en de veiling zelf.
 8. Beter Veilen werkt alleen met gerenommeerde notarissen uit de omgeving, en er lopen altijd voldoende specialisten rond die u kunnen helpen mocht u toch vragen hebben.
 9. De algemene voorwaarden zijn gericht op consumenten, de focus ligt op vrijwillige verkoop. U hoeft dus niet bang te zijn dat er alleen maar handelaren in de zaal zitten. Dit komt de prijs ten goede.
 10. U kunt tegen een gereduceerd tarief een bouwkundig rapport laten maken. De zekerheid die een bouwkundig rapport geeft, trekt potentiële kopers aan. Niet iedereen is op zoek naar een huis dat al helemaal af is. Velen geven juist de voorkeur aan een huis dat ze naar eigen smaak in kunnen richten.

"Mijn huis staat al 4 maanden te koop…" U kunt Beter Veilen!